Ancient and modern to sit side by side at Stonehenge

24

09

Stonehenge-Centre-M

One of the UK’s most recognisable ancient monuments, Stonehenge, is to have a brand-new, state of the art visitors centre.

Architecture practice Denton Corker Marshall have been commissioned by English Heritage to create the design as part of a 27m renovation of the site in Wiltshire.

The visitors centre will be single-storey with two distinct ‘pods’; one will be made of glass and will house the cafe, retail and education areas whilst the other pod will be timber-clad and contain an exhibition area, toilets and information point.

Both pods will be enclosed by an unusual perforated, non-reflective metal canopy

Both pods will be enclosed by an unusual perforated, non-reflective metal canopy. The canopy will have an undulating shape to reflect the rolling landscape of the surrounding Salisbury Plain.

Where possible the building will have a low carbon footprint using materials from the local area.

The visitors centre is due for completion in autumn next year and it’ll be interesting to see how the finished building will blend with it’s stone-age neighbour.

Posted September 24, 2012

Share to googleplus
Share to Linkedin