Arup – Rose Wharf, Leeds

12

07

IMG_0802

One of the largest and most prestigious engineering firms partnered with us to redesign and fit-out their riverside office in Leeds’ Rose Wharf. The result? A thoroughly stylish and contemporary workspace.

When the consulting engineers Arup commissioned us to design and install a new scheme for their third floor in Admiral House, on the outskirts of Leeds City Centre, we knew we needed to surpass the recently completed schemes on previous floors.

The firm conjured up the Sydney Opera House, Leeds First Direct Arena and orchestrated The Tetley’s refurbishment after all. So they know, and greatly appreciate, well-designed spaces when they see one. This inspired us every step of the way.

Admiral House proved to be an ideal canvas for the project. The Grade II listed former Flax Mill had already enjoyed an award-winning conversion, which had restored the building’s character to full working order. The place was positively lit with morale-boosting natural light. We had six short weeks to use it to its full potential.

ultimate-case-study-arup-1

Our specialist team was keen to reflect Arup’s brand with a design which also complemented the space itself. Not only did we incorporate finishes which reflect the materials that Arup work with on a daily basis. But we made the most of the unique features, from the coffered ceilings and exposed iron beams, to industrial columns and bare brick walls. An injection of pastel blue and green from the soft furnishings, and matte black light fixtures, gave the space a sleek, almost Scandinavian look.

We took measures to enhance the industrial spirit and character of the place, to create a timeless space which Arup can use for countless years to come.

With the new interface carpet tiles safely installed underfoot, we got to work on the acoustic ceilings and walls. To allow Arup to maximise their space, and create truly multifunctional meeting rooms, we equipped the office with movable double glazed partitions, complete with integrated blinds. Elsewhere, acoustic stud partitions, finished with magnetic plaster, double glazed partitions and doors were put up.

IMG_0770

The stylish meeting booths incorporated timber, laminate, upholstery, Audio Visual equipment and power points.

Of course, an office must first be practical. But it must also be designed with thorough consideration for the very people who will use it. With the staff, and their productivity in mind, we installed electronic height adjustable sit-stand workstations with double monitor stands, incorporating fast charge USB sockets.

The breakout furniture included everything from slate effect laminate tables and wood shell chairs in natural and stained finishes. We created a new activity and knowledge sharing space, as well as a bespoke tea point and a dining island. Everything the Arup’s team could possibly need to work hard.

The end result was extremely well-received and has further enhanced Arup’s work environment. We’re proud of the contribution we’ve made, and wish them all the very best in their freshly finished Leeds office.

ultimate-case-study-arup-1

ultimate-case-study-arup-1

Posted July 12, 2016

Share to googleplus
Share to Linkedin