Project Completion: Visualsoft, Stockton

14

08

ULFI

Following our successful project on Grey Street in Newcastle Upon Tyne for Visualsoft we were invited back in with our design partners Cocoon & Bauer to look at the ground floor of their Head Office in Stockton-on-Tees.

As eCommerce specialists, Visualsoft are the destination for retailers who want to build, sustain and grow their business online and needed an office to reflect this. They wanted to create an environment that shouts out the personality and creativity of the business whilst maximising the space for sharing ideas, teamwork and collaboration the core values of their business – and importantly provide a great place to enjoy and work.

Prior to our works commencing the part ground floor area was previously sub-let to a law firm and as maybe expected the space was heavily partitioned with traditional panelled walls and features. This was all removed and thus gave us the blank canvas to work closely with the Visualsoft team to collectively arrive at concept we now see.

Leading from the main building reception you are greeted by the ‘Village’. A series of comfortable rooms that allow staff and visitors to enjoy meetings or drop into a private space to work in an informal setting.

Crittal glazed partitions with marine ply feature wall panelling provide the more private formal meeting and training facilities of which lead onto the sales team and R&D office areas.

The main space sees the bar area with exposed mechanical services, feature pendant lighting, amazing graphics to the walls, and a blend of dining and lounge furniture with of course those finishing touches of planters and general accessories that make and personalise the scheme.

Opening the bi-folding wall generally opens the area even more and reveals the bleacher seating whereby large groups can present too.

UL6

UL7

Behind the scenes we have created shower and changing facilities that have been given a cool look with black gloss wall tiles.

Peter Turner of Cocoon and Bauer says “The client always wanted to create an impressive and exciting space which would support their current needs and the needs in the future. Currently they struggle with meeting facilities, where two people would book a room meant for 6-8 and therefore waste space. The company also struggled with housing company wide talks and presentations – meaning they often booked out external spaces. So the proposal we came forward with took the issues into consideration first and foremost and then we looked at the aesthetics of the design. We provided them with a ‘meeting village’ directly off reception which has single person private space, 2 person meeting rooms and larger informal rooms. That area then leads you through a zig-zag route into the bar / presentation area and the meeting corridor.

The meeting corridor holds the more formal meeting rooms, training room and large boardroom. The bar and presentation area features tiered seating for the big presentations but can also be used for informal meetings and breakout area. The design scheme we proposed features heavily on angles. From the layout of the walls and the herringbone flooring pattern to the angled plywood feature wall and tiled backsplash in the kitchen. We proposed this so that the new branding would tie in subtly to the fabric of the building and create a design that looked well considered.”

UL8

Posted August 14, 2019

Share to googleplus
Share to Linkedin